Så ser du professionell ut på distansmötet

Efter corona är vi mer och mer okej med att träffas på distans än fysiskt. Men hur gör man egentligen för att framstå som professionell och ge ett gott intryck på ett distansmöte?

Ljus och åter ljus

Ljussättningen för ett distansmöte är oerhört viktig för att du ska framstå i bra dager. Det kan låta överdrivet, men precis som när du tar ett kort med en kamera eller en mobil är ljuset ofta helt avgörande för hur bra det blir. Allra helst bör du ha ljus från samma håll som din webbkamera, men om du inte har det att tillgå, tänd upp på ditt kontor!

Använd rätt teknik

Att undvika tekniskstrul så gott det går är bra så att fokus inte försvinner från det du vill framföra. Tänk på att ha en stabil internetuppkoppling. Men även kvalitet på din webbkamera spelar stor roll här. Vissa datorer har en helt okej webbkamera men allra helst bör du köpa en extern, den behöver inte kosta många hundralappar och gör ofta stor skillnad

Prata tydligt och avbryt inte

Även om fördröjningen på ett digitalt möte kontra att träffas fysiskt bara är någon hundradel eller två gör det rätt stor skillnad i rytmen på ett samtal. Precis som vid ett telefonsamtal, tänk på att prata tydligt och invänta din tur att säga något. Bilden från en webbkamera bidrar absolut till att förbättra kommunikationen, men tydlighet blir ändå extra viktig här. Avbryt inte den du pratar med i onödan.