Artiklar

Är hemlarm avdragsgillt?

Bedriver du ditt företags verksamhet från ditt hem och undrar om du kan ta hemlarmet på ditt aktiebolag?

Automatisk p-skiva - avdragsgill till företagsbilen?

En p-skiva som ställer in sig självt. Låter det för bra för att vara sant? Om du brukar parkera på ställen där man måste lägga fram en p-skiva är en automatisk p-skiva en investering som du aldrig kommer ångra.

Julklappar företag 2023 – tips och regler

En enkel och ekonomiskt effektiv kulturboost på ditt bolag får du genom att ge dina anställda en avdragsgill julklapp. Vi går igenom skatteverkets regler 2023 och tipsar om vad du kan köpa.

Köpa AirTags till bolaget

Apples AirTag är en strålande produkt för att inte tappa bort saker. Datorväskan, nycklarna eller mer eller mindre vad som helst.

Köpa Apple Watch på företaget - är det okej?

Apple Watch är en populär följeslagare för många, både i arbetslivet och privatlivet. Men kan man köpa den på företaget? Och finns det nackdelar med det?

Så ser du professionell ut på distansmötet

Efter corona är vi mer och mer okej med att träffas på distans än fysiskt. Men hur gör man egentligen för att framstå som professionell och ge ett gott intryck på ett distansmöte?

Styrelse i enmansbolag

Ska du starta egen låda och funderar på varför du behöver en styrelse och vilka som ska vara med i den? Vi reder ut det åt dig.

Välja momsperiod som ensamföretagare

Skatteverket tillåter dig att välja momsperiod. Ska du som är ensamföretagare med eget aktiebolag välja år, kvartal eller månad?

VAT-nummer i EU-länder - hela listan

För att kontrollera ett VAT-nummer (momsregistreringsnummer) kan den här listan med formatet för samtliga eu-länders VAT-nummer hjälpa till. Alla länders VAT-nummer inleds med landskoden.